Společnost Chevron Corp. očekává nárůst tržeb za 4Q 2017

Úterý 23. ledna v 07:53 103
Analytici společnosti  Seeking Alpha, kteří se zabývají ekonomickým zpravodajstvím předpovídají společnosti  Chevron Corporation (NYSE-CVX) silné hospodářské výsledky za čtvrté čtvrtletí roku 2017 v oblasti nárůstu tržeb, kde podle analytiků by měla společnost Chevron Corporation  díky vyšším cenám ropy dosahovat  u svých rafinérií vyšší marže a tak tedy i navýšení tržeb. Analytici odhadují výši třžeb za čtvrté čtvrtletí 2017 přes 43 milard USD, což představuje nárůst o + 36% oproti stejnému čtvrtletí předchozího roku 2016. Společnost Chevron Corporation (NYSE-CVX) také již od minulého roku posílila těžbu břidličného plynu z důvodu globálně se rozvíjejícího směru v oblasti zelené energie v průmyslu a výrobě automobilů. Tyto skutečnosti zaujaly investory a zvýšily tak jejich zájem o akcie společnosti Chevron Corporation (NYSE-CVX), kdy se cena akcie od začátku tohoto roku k obchodnímu dni 22. ledna 2018 zvýšila o + 5,89 % na aktuální hodnotu 132,56 USD za akcii.

Chevron Corporation (NYSE-CVX) je nadnárodní  energetická společnost, která byla založena v roce 1911 pod názvem Standard Oil of California. Společnost sídlí v San Ramonu v Kalifornii v USA. V roce 1984 společnost koupila Gulf Oil Corporation a změnila název na Chevron Corporation. V roce 2001 pak koupila společnost Texaco a změnila název na Chevron Texaco. V roce 2005 se název společnosti vrátil k předchozímu názvu Chevron Corporation. Společnost podniká ve více než 180 zemích světa a ve všech oblastech spjatých s ropou, zemním plynem a geotermální energií. Společnost se také zabývá vyhledáváním ložisek, těžbou, zpracováním, přepravou i prodejem.

Společnost Chevron Corporation (NYSE-CVX)  řídí své investice dceřiných a přidružených společností a zajišťuje administrativní, finanční řízení a technologie na podporu dceřiných společností, které se zabývají integrovaným energetickým a chemickým provozem. Společnost Chevron Corporation  se zabývá především těžbou ropy a zemního plynu, také přepravou ropy mezi mezinárodními exportními  ropovody, ale také přepravou, skladováním a prodejem zemního plynu. Následné výrobní operace pro výrobu produktů  se skládají především z ropy. Společnost také zajišťuje přepravu ropy a přepravu produktů spojené s podnikáním v ropném průmyslu, ale také přepravu ropy potrubím, námořními plavidly, přepravu vlaky a výrobou a prodejem komoditních petrochemických produktů, jako jsou plasty, přísady do paliv a různé maziva.

Společnost Chevron Corporation  také těží z růstu cen ropy na konci roku 2017, jelikož ceny ropy Brent a WTI se ve čtvrtém čtvrtletí roku 2017 zvýšily, má společnost Chevron Corporation dvojí výhodu, a to svou významnou expozici na americkém trhu, významný podíl rafinérského a maloobchodního trhu na západním pobřeží a pobřeží Pobřeží slonoviny. Společnost Chevron Corporation (NYSE-CVX)  je aktuálně připravená rozšiřovat těžební odvětví plynu díky velice žádanému  globální využití v budoucnu v oblasti řízeného přechodu na ekologické zdroje u automobilového průmyslu. Společnost za fiskální rok 2016 utržila celkový obrat v hodnotě 114,472 miliard USD. Celková aktiva společnosti jsou na hodnotě 266,02 miliard USD s vlastním kapitálem 155,02 miliard USD. Společnost zaměstnává svých 61.500 kmenových pracovníků.

Společnost také již 32 rokem vyplácí kvartální dividendu, která je vysoce atraktivní pro investory.. Aktuálně je dividendový výnos 3,26 % p.a. a vlastní výše dividendy schválená valnou hromadou společnosti má hodnotu 4,32 USD na akcii. Titul Chevron Corporation (NYSE-CVX) se stal aktuálně velice žádaným pro nákup akcií pro drobné investory i nadnárodní korporace především díky silnému růstovému potenciálu akcií  (NYSE-CVX) spolu s nárůstem cen ropy, díky rozšiřování těžby břidlicového plynu, ale také díky očekávanému zveřejnění hospodářských výsledků za čtvrté čtvrtletí roku 2017 a celého fiskálního roku 2017, které se má uskutečnit již 2.února 2018 v sídle společnosti  San Ramon, na území státu USA Kalifornie.  Podle světových analytiků makléřských společnosti a finančních stratégů investičních bank lze očekávat v krátkodobém investičním horizontu růst ceny tohoto akciového titulu (NYSE-CVX), kdy byla stanovena průměrná cílová cena akcie na hodnotu 140 USD za akcii.